Η θερμοκρασία στην είναι: ° C και ο καιρός είναι:

Category: Αισθητική Οδοντιατρική
Published on 27 January 2013 Hits: 7714
Print

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι μια υψηλού επιπέδου τεχνική που μπορεί να αλλάξει ριζικά το χαμόγελο, καθώς παρεμβαίνει τόσο στο χρώμα όσο και στο μέγεθος, το σχήμα και τη διάταξη των μπροστινών δοντιών. Πρόκειται για φλοίδες πορσελάνης πάχους συνήθως μικρότερου του 0.75χιλ, που κατασκευάζονται στο εργαστήριο και κολλιούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών.

Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι απολύτως φυσικό καθώς λόγω της διαφάνειας της, η πορσελάνη παίρνει χρώμα και από το φυσικό δόντι, με το οποίο ουσιαστικά γίνεται "ένα". Η φθορά που υφίστανται τα δόντια προκειμένου να δεχτούν τις όψεις είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, υπάρχει και ένα είδος όψεων, οι lumineers, που είναι λεπτότερες από τις συμβατικές και μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να τοποθετηθούν χωρίς να τροχίσουμε καθόλου τα φυσικά δόντια.

Πως μπορώ να ξέρω αν οι όψεις πορσελάνης θα αποδώσουν ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα;

Στην πρώτη σας συνάντηση γίνεται λήψη ενός αρχικού αποτυπώματος από το οποίο κατασκευάζεται το ομοίωμα του στόματος σας. Πάνω σε αυτό γίνονται με κερί όλες οι τροποποιήσεις που χρειάζονται ώστε να αποδοθεί το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το διαγνωστικό αυτό κέρωμα σας παρουσιάζεται σε επόμενη συνάντηση για να συζητηθούν οι αλλαγές που ο γιατρός προτείνει και να αποφασιστούν από κοινού τυχόν τροποποιήσεις. Με την βοήθεια του κερώματος αποφασίζεται και ο ακριβής αριθμός των όψεων πορσελάνης και ορίζεται το τελικό σχέδιο θεραπείας. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι ασθενείς διαμορφώνουν μια πολύ καλή εικόνα του τελικού αποτελέσματος πριν ακόμη γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στο στόμα τους.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία κατασκευής τους;

Αφού τα δόντια τροχιστούν ελαφρά ο γιατρός παίρνει το οριστικό αποτύπωμα των δοντιών από το οποίο κατασκευάζεται ένα γύψινο ομοίωμα του στόματος. Αυτό μεταφέρεται στο εργαστήριο όπου αρχίζει η κατασκευή της εργασίας με οδηγό τα όσα αποφασίστηκαν στην αρχική συνάντηση με τον γιατρό σας. Σε επόμενο ραντεβού οι όψεις δοκιμάζονται στο στόμα για να γίνει εκτίμηση του χρώματος, του σχήματος και του μεγέθους των δοντιών. Εφόσον έχουν την έγκριση ασθενούς και γιατρού κολλιούνται στο στόμα με ειδική ρητινώδη κονία συγκόλλησης.

Βρίσκεστε εδώ:   HomeΑισθητική ΟδοντιατρικήΌψεις πορσελάνης