Η θερμοκρασία στην είναι: ° C και ο καιρός είναι:

Category: Αισθητική Οδοντιατρική
Published on 27 January 2013 Hits: 7017
Print

Λεύκανση

Το χρώμα των δοντιών δεν είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Πολλοί έχουν σκούρα δόντια εκ γενετής. Σε άλλους, τα δόντια σκουραίνουν με τον καιρό, για διάφορους λόγους: κάπνισμα, ηλικία, τραυματισμοί, παθήσεις των οδοντικών νεύρων, κ.λπ.

Με τη λεύκανση, μπορούμε να βελτιώσουμε το φυσικό χρώμα των δοντιών, χωρίς να τα καλύψουμε με κάποιο ξένο υλικό.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η λεύκανση:

  • για αντιμετώπιση γενικευμένης δυσχρωμίας των δοντιών
  • για την λεύκανση των γειτονικών δοντιών πριν την τοποθέτηση μιας προσθετικής εργασίας (π.χ. γέφυρας πορσελάνης) ώστε η γέφυρα να κατασκευαστεί σε πιο ανοικτό χρώμα
  • ή απλά, εάν κάποιος επιθυμεί πιο φωτεινά και λευκά δόντια

Πως γίνεται η λεύκανση των δοντιών;

Κατά περίπτωση, η λεύκανση μπορεί να γίνει στο ιατρείο με τη βοήθεια συσκευής laser ή στο σπίτι με τη χρήση ειδικών ναρθήκων.

lefkansi1
Laser
laser
Λεύκανση με νάρθηκες
με συσκευή led και
με συσκευή laser
 

Συνήθως, ο οδοντίατρος εφοδιάζει τον ασθενή με δύο μαλακούς νάρθηκες που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για εκείνον, ώστε να εφαρμόζουν στην άνω και κάτω γνάθο. Σε αυτούς τοποθετείται ένα ειδικό ζελέ και φοριούνται μερικές ώρες την ημέρα επί 10-12 ημέρες. Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάζεται συμπλήρωση της θεραπείας με 1-2 επισκέψεις στο ιατρείο, με τη χρήση συσκευής led ή laser.

Πόσο θα ασπρίσουν τα δόντια μου;

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι προβλέψιμο. Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένα όριο όσον αφορά στο πόσο μπορούν να ασπρίσουν τα δόντια του. Έτσι, κάποιοι ανταποκρίνονται καλύτερα στη διαδικασία της λεύκανσης ενώ σε κάποιους άλλους το αποτέλεσμα είναι λιγότερο εντυπωσιακό.

Στατιστικά, το 85% των ατόμων που κάνουν λεύκανση είναι πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να κατανοούμε και να σεβόμαστε αυτό το ατομικό όριο του κάθε ανθρώπου και να μην «πιέζουμε» τα δόντια να ασπρίσουν περισσότερο απ ’όσο μπορούν με παράταση της λεύκανσης ή υπερβολική χρήση laser. Σε αντίθετη περίπτωση, εκτός του ότι υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης της δομής των δοντιών, το επιπλέον όφελος που πιθανώς προκύψει, χάνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Βρίσκεστε εδώ:   HomeΑισθητική ΟδοντιατρικήΛεύκανση