Η θερμοκρασία στην είναι: ° C και ο καιρός είναι:

Category: Γενική Οδοντιατρική
Published on 03 January 2013 Hits: 7133
Print

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα (εμφυτεύματα δοντιών) είναι βίδες που τοποθετούνται μόνιμα στη γνάθο και αποτελούν μέθοδο αποκατάστασης των χαμένων δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα χρησιμεύουν επίσης και για τη σταθεροποίηση τεχνητών οδοντοστοιχιών.

Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν υγιή ούλα και αρκετό οστό στη γνάθο για να υποστηρίξει τη βίδα (οδοντικό εμφύτευμα) και τα τεχνητά δόντια. Χρειάζεται, επίσης, να είναι διατεθειμένοι να διατηρούν καλή στοματική υγιεινή και να επισκέπτονται τον οδοντίατρο τακτικά.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν δύο ή περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις σε ένα διάστημα μερικών μηνών. Πρώτα, αποκαλύπτεται το οστό στην περιοχή της γνάθου απ' όπου λείπει το δόντι. Έπειτα, δημιουργείται μια τρύπα μέσα στο κόκαλο (φρεάτιο) στην οποία τοποθετείται η βίδα (εμφυτευματα δοντιων) . Αυτό γίνεται με τοπική αναισθησία. Κατόπιν, ράβονται τα ούλα πάνω από τη βίδα και το τραύμα αφήνεται να επουλωθεί για μερικούς μήνες, ώσπου να αναπτυχθεί το οστό γύρω από τη βίδα (οδοντικό εμφύτευμα), εγκλωβίζοντας και σιγουρεύοντάς τη στη θέση της.

 

emfitevma implant

 

Τότε γίνεται η δεύτερη επέμβαση κατά την οποία το τεχνητό δόντι τοποθετείται πάνω στο οδοντικό εμφύτευμα. Αυτό απαιτεί τη δημιουργία μιας μικρής τρύπας στα ούλα, που θα επιτρέψει την τοποθέτηση του τεχνητού δοντιού στη βίδα (οδοντικό εμφύτευμα) μόνιμα, ή θα επιτρέπει στον οδοντίατρο να το αφαιρεί.

Τα θετικά των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι ότι δεν χρειάζεται να τροχιστούν διπλανά δόντια, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως στηρίγματα για να αντικατασταθούν ένα ή περισσότερα χαμένα δόντια. Επίσης, μπορούν να προσφέρουν σταθερότητα σε ολικές οδοντοστοιχίες.

Το αρνητικό είναι το υψηλό τους κόστος. Παρ'όλο που ορισμένοι οδοντίατροι αντιπαρέρχονται την άποψη αυτή λέγοντας ότι αν τα οδοντικά εμφυτεύματα κρατήσουν για 10 και πλέον χρόνια, οι εργασίες που θα γινόταν στο στόμα σας για να αποκαταστήσουν την περιοχή σε αυτό το διάστημα ίσως να κόστιζαν παραπάνω (και ίσως να έχουν δίκαιο), εσείς θα κληθείτε να πληρώσετε άμεσα και όχι σε 10ετείς δόσεις.

Βρίσκεστε εδώ:   HomeΓενική ΟδοντιατρικήΟδοντικά εμφυτεύματα